U bent hier: Onderzoek » QEE

Evalueren van de positie van ervaringsdeskundigen

De Questionnaire Experts by Experience (QEE) is gemaakt om het werk en de positie van ervaringswerkers te evalueren. Het gaat met name om ervaringswerkers die werken in instellingen, bijvoorbeeld in de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg, de maatschappelijke opvang of sociaal culturele instellingen of instellingen voor sociale zekerheid. In veel instellingen groeit de belangstelling voor ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigen blijken een belangrijke rol te vervullen in het herstel van cliënten en bij het ondersteunen van cliënten of bij het overbruggen van kloven tussen cliëntyen en professionals.  Binnen de instellingen hebben zij vaak een kritische functie en zorgen ervoor dat de instellingen meer en beter naar hun cliënten luisteren.

De vragenlijst is getest in evaluaties bij Altrecht en bij het internationale project The Missing Link. De data van deze evaluaties zijn gebruikt om de QEE te verbeteren en de betrouwbaarheid van de QEE vast te stellen

Voor een volledige beschrijving van de QEE:  klik hier.

Indien uw organisatie de QEE online wil gebruiken, is dit mogelijk. U moet daarvoor limesurvey installeren(dit is een open source pakket).

Wij sturen u dan op uw verzoek de enquete die u op uw Limesurvey installatie kunt openen.