Het IGPB biedt sporadisch ook andere cursussen en trainingen aan dan die welke op deze pagina al genoemd zijn. Wanneer een cursus gepland is wordt deze op deze pagina aangekondigd en beschreven.

Cursus "Onderzoek vanuit clientenperspectief"

Deze cursus duurt 10 dagdelen en behandelt alle stappen van het onderzoeksproces alsmede de wetenschapstheoretische achtergronden. In de cursus wordt geoefend met het uitvoeren van een onderzoek.

Training van trainers (en docenten)

Deze cursus is gericht op ervaringsdeskundigen die als (co) trainer willen werken of hun vaardigheden in het geven van (gast)lessen willen verbeteren. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten. Er zijn twee varianten van deze training. De eerste is er alleen voor ervaringsdeskundigen. De tweede voor duo's (of tandems) van ervaringsdeskundigen en hulpverleners.

Andere Ex-in cursussen

De cursussen die in het Ex-in programma zijn ontwikkeld kunnen ook door het IGPB worden aangeboden. Sommigen worden aangeboden in samenwerking met andere organisaties.

De Cursus Voorwerk

Voorwerk is een cursus, ontwikkeld in samenwerking met Promenzo-GGzE, die ervaringsdeskundigen op weg helpt bij het zoeken van een baan als ervaringsdeskundige en bij het creëren van een werkplek voor zichzelf. De cursus wordt ook aangeboden door Promenzo in Eindhoven.